Särskilt prov i samband med antagningsprocessen

Jag nämnde i inlägget ”Utbildningen i korthet” att i samband med antagningen till paralegalutbildningen (i alla fall på Påhlmans i Stockholm) får man göra ett särskilt prov.

Detta särskilda prov testar någon eller några av de grundläggande behörighetskrav som man ska uppnå för att bli antagen. Hur det provet ser ut varierar från år till år. När jag sökte till utbildningen blev vi testade på svensk läsförståelse (ganska lik högskoleprovsdelen ”läsförståelse av svensk text”).

Man får en kallelse när det är dags att göra det här provet, och i kallelsen får man veta var och när provet ska göras. När provet är rättat omvandlas ens resultat till poäng som räknas ihop med poängen från betygen och arbetslivserfarenheten.

Kommentarer
Postat av: Rebecka

Hej!

Har läst lite jurdik på gymnasiet och är nu intresserad utav att söka in till paralegal i Göteborg. Vet du om det finns någon sida där man kan se antagningsstatistik?

Svar: Hej!
Nej, dessvärre känner jag inte till någon sådan sida. Inte vad gäller paralegalutbildningen. Fast det du kan göra är att ta kontakt med Yrkeshögskolan i Göteborg och höra om de har någon sådan information tillgänglig, vilket de lämpligen bör ha. :-)
Jessica

2012-11-23 @ 14:44:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Free Gavel Cursors at www.totallyfreecursors.com
Blogglista.se