Fråga: Angående rättsfallskoncentrat

Fråga:
Hur mycket koncentrerar man domarna? Jag förstår att domar kan vara på olika många sidor såklart men skulle vara intressant att veta om du har skrivit nåt, hur långt var det från början och hur långt blev det i koncentrerad form?
 

 
Svar:
När vi skulle göra rättsfallskoncentrat på utbildningen fick vi bara skriva en A4-sida. I det här inlägget har jag skrivit vad ett rättsfallskoncentrat ska innehålla. Sedan får man själv avgöra hur mycket man ska skriva under varje rubrik - bara allt ryms inom en A4-sida. Med andra ord ska man bara skriva några meningar under varje rubrik.

Fråga: Trivs på utbildningen?

Fråga:
Hej! jag är en tjej som är väldigt intresserad av att läsa till paralegal. Hur trivs du på utbildningen/jobbet? Är det utvecklande och stressigt?
 


Svar:
Hej! Jag trivs väldigt bra på utbildningen. Om man gillar juridik är det definitivt en utbildning att satsa på och de juridiska kunskaperna utvecklas definitivt. Ännu mer utvecklande är praktikperioden då man dels får sätta sina kunskaper på prov, dels lära sig andra nya och användbara saker. Utbildningen kan vara stressig emellanåt, men det brukar de allra flesta utbildningar vara.

Fråga: Antagningsstatistik

Fråga:
Hej! Har läst lite jurdik på gymnasiet och är nu intresserad utav att söka in till paralegal i Göteborg. Vet du om det finns någon sida där man kan se antagningsstatistik?


Svar:
Hej! Nej, dessvärre känner jag inte till någon sådan sida. Inte vad gäller paralegal-utbildningen. Fast det du kan göra är att ta kontakt med Yrkeshögskolan i Göteborg och höra om de har någon sådan information tillgänglig, vilket de lämpligen bör ha. :-)

RSS 2.0
Free Gavel Cursors at www.totallyfreecursors.com
Blogglista.se