Förkunskaper i engelska

Tidigare berättade jag om hur upplägget för engelskan på paralegalutbildningen i Stockholm ser ut - att vi under tredje terminen studerar grundläggande engelska för att under fjärde terminen dyka ned i den juridiska engelskan. Vi får under tredje terminen möjlighet att vid flera tillfällen träna oss i både tal och skrift. Dessutom får vi lära oss företagsrelaterade ord och uttryck.

Vilka (för)kunskaper krävs för att klara av det engelska blocket? Bortsett från att man ska ha studerat Engelska B (alternativt att man har gjort ett kunskapstest) är det till ens fördel om man känner sig trygg i engelskans grammatik, så att man utan större svårigheter kan uttrycka sig i tal och skrift. Under vår fjärde termin ska vi bland annat kunna skriva ett professionellt brev och en PM-uppgift på engelska.

En bra bok för att ha koll på grammatiken är Raymond Murphys "English Grammar in Use" (ISBN-nummer: 9780521537629). Den är pedagogiskt upplagd genom att man först får en förklaring till varför det ska vara på ett visst sätt och på nästa sida får man möjlighet att testa sig själv i lika övningar. Jag själv som känner mig osäker i det engelska språket tycker att den här boken är till stor hjälp och rekommenderar därför den varmt till andra.

Om man är nyfiken på hur bokens innehåll och upplägg ser ut, kan man kika in på den här sidan. Här finns både den teoretiska delen (förklaringarna) och den praktiska (övningar), och fördelen med övningarna på sidan är att man med en gång får veta om ens svarsalternativ är rätt eller fel.

Kommentarer
Postat av: Martina

Hej!jag är en tjej som är väldigt intresserad av att läsa till paralegal. Hur trivs du på utbildningen/jobbet? Är det utvecklande och stressigt?Mvh Martina

2011-10-03 @ 21:01:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Free Gavel Cursors at www.totallyfreecursors.com
Blogglista.se